Minus mjölk

Om man fråga mig om mina favoriträtter, säger jag mjölkstuvade makaroner, risgrynsgröt, pannkakor, potatismos, och så vidare.
Alla är (Vanligtvis) fullproppade med mjölk och mjölkprodukter.
Mitt favoritgodis? Marabou Mjölkchoklad!
Grejen är, att jag kan egentligen inte äta någonting av det här.
Det jag inte tål är mjölksocker och mjölkprotein, och om jag nu skulle få för mig att:
"Nej skit samma, jag äter den här chokladen iallafall!" (Vilket händer mycket ofta, gottegris som jag är) så ångrar jag mig en stund efter, på grund av kramper i magen och illamående.

Som tur är finns det ofta ett stort utbud av mjölkliknande produkter, som till exempel soya, havre eller växtfetter, som ofta smakar precis som mjölk gör :) (I matlagning iallafall.)

Detta finns i mitt kylskåp:

Någon som har smakat någon av dessa produkter, eller vill tipsa mig om någon annan produkt?
Kommentera gärna :)

/Biz

Kommentarer
Postat av: erika

Oatly har havreyouhurt med jordgubbsmak :D

2011-01-19 @ 11:55:40
URL: http://undmiel.wordpress.com/
Postat av: Bodil

Det finns otroligt mycket man kan göra utan mjölk! Man kan ju byta ut det mot vatten eller havre/soya/ris-mjölk.

I mjölkprotein ingår mjölksocker min vän. Så egentligen så behöver du bara säga att du är mjölkproteinallergiker (mjölksockret/laktosen ingår där :)* Jag har blivit varnad för det här; Om du äter för mycket mjölk om du är allergisk kan man utveckla andra allergiska symtom som; Astma och allergi mot soya! Detta gäller ioförsig mig och jag är ju troligen mer allergisk än vad du är så ta det inte på så stort allvar om din doktor inte sagt något.* Om du får i dig mjölk kan det också leda till att din vikt sjunker osv.* Min reaktion på mjölk är; Illamående, magont, i värsta fall kräkning, förvrängd och förbytt personlighet, min hjärna stängs av och fungerar inte. Och efter jag har varit riktigt sjuk så brukar jag efter en veckas frisknadstid bli as förkyld xDDu har säkert läst en massa om detta och har ju inte alls samma symtom som mig men hey var beredd för allergier kan bli värre.

Wooh värsta uppsatsen, men eh tyckte du behövde set ;) Jag är ju inte så långt borta om du vill fråga något eller få tips! KRAM <3

2011-01-19 @ 13:09:19
URL: http://specialcat.blogg.se/
Postat av: ChillJohan

I feel your pain, ska äta dubbelt så mycket mjölkprodukter för din räkning<3 xD

2011-01-19 @ 21:19:55
URL: http://johandenlille.blogg.se/
Postat av: Maria

Använd mjölken din egen far framställde när du var liten till dig. Jag använder den ofta, jag tål ju inte heller komjölksprtein. De där magkramporna där man sitter och skriker med en trasa i munnen är inte skoj :/

Jag har kvar ursprungsreceptet som man gör enkelt och lätt hemma själv. Maila om du vill ha det maria@oopsmarsvin.se

Prova även att köpa mjölk direkt från en bonde. Av någon skum anledning så tål jag den lite bättre än den i affären som jag inte tåler en gnutta av ens, varken att dricka eller i matprodukter. Antar att behandlingen i mejerierna sabbar något i mjölken som inte är bra för magarna.

Köp en get annars, som jag hade i 20 år, så kan du ha mjölk du tål att dricka så mycket du vill! Prova bara att smaka dens mjölk först, en del smakar precis som komjölk och en dels smakar som getgödsel.

Livet är kasst utan en mugg varm chokladmjölk till kvällen innan man lägger sig!

Kram//faster Maria

2011-01-21 @ 08:36:30
URL: http://oopsmarsvin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0