Gröna stämplar ska det vara.

PLÖTSLIGT HÄNDE DET.
Jag började läsa på förpackningar var de är tillverkade, och det har påverkat vad jag köper. Till exempel mår jag inte så bra när jag har köpt någonting som jag vet har rest ifrån Japan eller Afrika, eller om min mat inte har någon stämpel på sig att det har gått rättvist till vid tillverkningen.

Ju mer stämplar, desto bättre, nyckelhål, gröna ECO-stämplar, KRAV och så vidare, får mig helt enkelt att må mycket bättre. Tillverkningsland Thailand känns mycket värre än tillverkningsland Danmark.
Jag har också börjat med att hålla koll på att saker jag slänger kan återanvändas igen, som plast, matrester, papper och så vidare.
Om ni vill läsa mer om till exempel KRAV-stämpeln finns det en riktigt bra och informativ sida här, eller på Krav's hemsida.

Hur är det med er internetanvändare? Bryr ni er var era produkter kommer ifrån, och var de hamnar efter att ni har avnänt dem?

/Biz

Kommentarer
Postat av: erika

Svaret är ja, på båda frågorna :)

2011-02-25 @ 01:10:35
URL: http://erjfoto.wordpress.com/
Postat av: Stina

Jag brukar försöka köpa ekologisk men om det är mycket dyrare än det "vanliga" alternativet så gör jag inte det... Men sopsorterar gör jag, vi har för allting i vårat soprum, till och med glödlampor :)

2011-02-25 @ 08:43:23
URL: http://obsessivecuteness.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Haha! Vi i Järna ligger så långt före! -.^ Här är det endast ekologiskt, KRAV märkt och när-odlat som gäller! Inga tomater från Spanien om det finns från Skilleby. :D Samma sak med kött, mjölk... ja, alla basvaror. :) And soppsortering FTW! :D

2011-02-25 @ 16:47:24
URL: http://issabelletje.blogg.se/
Postat av: ChillJohan

Asfett Bea! det är kanon att vara medveten om vad man stoppar i sig, man kan påverka mycket med lite ^^

2011-03-03 @ 22:13:54
URL: http://johandenlille.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0